Pårørende samtaler

PÅRØRENDE SAMTALER - til dig der er tæt på én med udfordringer

Jeg tilbyder individuelle samtaler til dig, der er pårørende til en person med autisme, ADHD eller ADD.


Er du pårørende til en familie, hvor én eller flere familiemedlemmer har en diagnose, gør du dig sikkert en masse tanker om de udfordringer, der måtte være samt tanker om din egen rolle. At stå på sidelinjen som observatør, men samtidig være en del af familiens hverdag som aktør, kan være en svær balance. Måske er du bedsteforælder, eller måske moster eller onkel, eller på anden vis pårørende til familien.


Nogle af de tanker, følelser og spørgsmål, som ofte melder sig i pårørende-rollen, er:


  • Forvirring over diagnose og evt. fornægtelse.
  • Hvorfor er det sket for mit barnebarn?
  • Tristhed over, at se, hvor meget familien kæmper i hverdagen.
  • En følelse af hjælpeløshed.
  • Jeg vil gerne hjælpe, men ved ikke hvordan?
  • Hvad betyder diagnosen konkret for mit barnebarn?
  • Hvordan skal jeg håndtere den sorg, som jeg også oplever?
  • Hvordan påvirker det mit og vores familieliv?


At være pårørende til et barn med udfordringer kræver en anden tilgang og en anden rolle, end den man som pårørende har til familiens øvrige børn, men ved at forstå barnets udfordringer og være åben overfor behov og hensyn, kan du som pårørende få en unik relation til barnet.


Ta’ barnet i hånden med

åbenhed, rummelighed og kærlighed


Som pårørende kan du komme langt med udgangspunkt i ovenstående citat, hvilket refererer til, at du kan nå ind til barnet ved at udvise både åbenhed over for barnets personlighed og anderledeshed, demonstrere rummelighed ved at lytte til de behov, der måtte være og tage de nødvendige hensyn, og sidst men ikke mindst – udvise kærlighed til dette unikke barn i din familie. 


Orientering:

Pårørendesamtaler kan foregå via selvbetaling, men da jeg samarbejder med flere kommuner kan det imidlertid være en idé at kontakte sagsbehandler, om der er mulighed for bevilling af et samtaleforløb.

JA TAK, jeg vil gerne vide mere om

Pårørende samtaler